Skip to main content

Onboarding

Onboarding van medewerkers is een belangrijk onderdeel van het succes van een organisatie. Het is veel meer dan alleen een nieuwe medewerker inwerken; het is een gestructureerd proces dat begint zodra de nieuwe aanwinst is bevestigd en wordt voortgezet gedurende de eerste paar maanden van hun dienstverband. Het doel van een onboarding programma is om nieuwe medewerkers snel en effectief te integreren in de bedrijfscultuur en hen te voorzien van de tools en kennis die ze nodig hebben om succesvol te zijn in hun nieuwe rol.
Vraag een demo aan
actimo nederland

Hoe werkt een onboarding programma?

Het onboarding programma, ook wel onboardingproces, omvat het leren kennen van het team, het doornemen van de bedrijfsrichtlijnenen en het geven van de nodige training en begeleiding. Het is belangrijk om een gestructureerd onboarding programma op te zetten, omdat het de nieuwe medewerker helpt zich sneller op zijn gemak te voelen en productiever te worden. Door een programma op te stellen voor het onboarden van nieuwe medewerkers wordt het traject versneld en kun je de nieuwe medewerkers sneller actief gaan inzetten binnen jouw bedrijf.

Zij kozen eerder
voor Actimo

Dé onboarding app: Actimo

Een onboarding programma bestaat uit verschillende stappen. Het begint met de voorbereiding, waarbij het onboarding personeel de benodigde materialen en middelen verzamelt. Vervolgens wordt er een gedetailleerd onboardingsproces opgesteld, waarin de specifieke taken en verantwoordelijkheden van zowel de nieuwe medewerker als het onboarding team worden beschreven. Dit is waar een onboarding app zoals Actimo van pas komt, die kan worden gebruikt om informatie te delen, trainingen te plannen en voortgang bij te houden. Met een speciale app voor onboarding en door een onboarding stappenplan te maken, weet je zeker dat elke onboarding op dezelfde manier wordt gedaan en zo dus ook een succes zal zijn.

actimo medewerkers
actimo medewerkerscommunicatie

Onboarding van nieuwe medewerkers, waarom is het onmisbaar?

Het onboarding proces is dus belangrijk omdat het de retentie van medewerkers verbetert, de productiviteit verhoogt en de kans op fouten verkleint. Onboarding van nieuwe medewerkers geeft een positieve eerste indruk van de organisatie en bevordert hun betrokkenheid. Kortom, een goed onboarding programma maken is een investering in de toekomstige succesvolle samenwerking tussen de nieuwe medewerker en de organisatie. Dus, als je bezig bent met het onboarden van een nieuwe medewerker, zorg er dan voor dat je een onboarding programma opzet en maak gebruik van de Actimo onboarding app om het proces soepel te laten verlopen.

De ervaringen van Actimo klanten

Lees hoe Actimo zorgt voor meer betrokken en gelukkigere medewerkers

Wij gebruiken Actimo voor de communicatie richting de franchisenemers én verkoopmedewerkers. De Academy is geweldig voor onboarding, het verrijken van kennis van de medewerkers middels e-learning en loyaliteit kweken. Daarnaast vinden de franchisenemers de “marktplaats” interessant. Wij zijn erg tevreden over Actimo, ook vanwege de goede en flexibele service- en support vanuit het Actimo team.

Judith van der SluijsHR Manager, Bakker Bart

We hoeven geen e-mails meer te sturen of medewerkers te bellen. Alles staat nu in één app en het is ontzettend gebruiksvriendelijk en makkelijk om in contact te komen.

Pernille DuhontOperations Manager, Djurs Sommerland

Wij gebruiken Actimo voor verschillende toepassingen. Voor snelle, interne communicatie maar ook voor trainingstools. Onze medewerkers kunnen belangrijke informatie snel terugvinden in Actimo. We zijn zeer tevreden, ook met ondersteuning als dit al nodig is.

Tom de WitEigenaar, Dirk de Wit Mode

Met Actimo houden wij op een ideale en leuke manier al onze afdelingen betrokken van updates binnen het bedrijf. We ervaren dat we door Actimo efficiënter werken en plannen!

Linda BlijdorpPersoneel & Organisatie, The Little Green Bag

Dankzij Actimo kunnen wij al ons personeel bereiken op 1 plek en naar hen communiceren op een uniforme en leuke manier. Maar het is niet enkel top-down communicatie via deze hippe app! Via onze “social wall” kunnen onze collega’s allerlei leuke nieuwigheden en inspirerende posts publiceren.

Caroline JacquesHead of HR, VERITAS

We waren op zoek naar een manier om iedereen samen te brengen, zodat iedereen zicht had op alles wat er verstuurd werd en niets miste. Met Actimo kun je overal en altijd communiceren, wat echt heerlijk is.

Rebekah SmithInternal Communications Coordinator, The Cambridge 1:1 diet

Wij gebruiken Actimo voor zowel blendid learning als gamification en kleine video's. Actimo helpt ons om efficiënter te zijn.

Thomas LarsenHead Learning & Development, BoConcept

Met Actimo begroeten en ontmoeten we nieuwe medewerkers. Zo zijn ze veel gemotiveerder als ze naar hun eerste shift komen, wat voor ons een groot voordeel is.

Thomas ByfogedRestaurant Manager, Max Hamburger

Toen we Actimo ontdekten, beseften we dat we zowel een communicatie- als trainingstool konden combineren, één die op maat kon worden gemaakt voor onze individuele behoeften en een "one-stop shop" kon zijn voor al onze medewerkers.

Cheryl StewartDirector of Sales, Andron Facilities Management

Met Actimo hebben we een perfecte tool voor onze interne communicatie en informatievoorziening. Gemakkelijk en snel bereiken we al onze medewerkers met de juiste informatie!

Lars van GompelPersoneelsadministratie, Groenrijk Tiburg

Alles wat Actimo biedt

Dit is hoe Actimo ervoor zorgt dat je alles uit je medewerkers haalt.

Boek een demo
Medewerkers
communicatie

Deel belangrijke updates en laat jouw medewerkers meedoen in het gesprek.

E-learning

Laat jouw medewerkers groeien met e-learning op een leuke manier, die altijd en overal beschikbaar is.

Cultuur & medewerkers
tevredenheid

Creëer een cultuur die jouw medewerkers motiveert om te presteren.

Preboarding

en onboarding

Zorg dat nieuwe medewerkers zich direct betrokken voelen en meteen productief kunnen zijn.

Employee journey

Maak de Employee journey écht leuk en zorg voor engagement, motivatie en groei.

Productiviteit & operations

Verhoog de productiviteit van werknemers en stroomlijn processen.

Meer weten?

Ben jij benieuwd hoe je jouw medewerkers gemotiveerder, gelukkiger en productiever kunt maken met Actimo?

Neem contact opBoek een demo